Partidul Democrat reiterează invitația la dialog, adresată partidelor parlamentare, pentru depășirea crizei politice din țară

Partidul Democrat reiterează invitația la dialog, adresată partidelor parlamentare, pentru depășirea crizei politice din țară. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele PDM, Vlad Cebotari, care conduce grupul de negociatori desemnat de democrați, tranmsite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md.

Acesta a spus că nu a primit un răspuns clar de la fracțiunile parlamentare cu privire la invitația la dialog, recomandată de toți partenerii externi. Cebotari a menționat, aici, doar mesajul liderului PPDA, Andrei Năstase, care a spus că este gata de dialog. Alte răspunsuri au fost evazive, din care nu este clar dacă PSRM, PAS și PPDA sunt gata să caute soluții la masa de dialog, conform recomandărilor partenerilor de dezvoltare.
În alt context, vicepreședintele PDM a atras atenția că liderul de factor al PSRM, Igor Dodon, a reconfirmat că a trădat interesele țării și ale cetățenilor.

”Ne declarăm îngrijorarea față de lucrurile care se întâmplă în țară, inclusiv de faptul că, ieri, la un post TV, Dodon, încă președinte al Republicii Moldova, a declarat că tot ceea ce s-a întâmplat, cu referire la imaginile în care recunoaște că a propus federalizarea ca o condiție pentru o alianță cu PDM, a fost o operațiune de inteligență a serviciilor rusești și că el a fost agent al lor”, a declarat Cebotari.

Fruntașul democrat a venit și cu unele detalii despre condiția cu privire la federalizarea țării, propusă de Dodon.

”Da, subiectul federalizării a fost pronunțat marți, în una din sălile președinției, în prezența lui Dodon. Pe urmă a fost formulat sub forma de condiții petru a face alianță cu PDM. Nu a avut intenție Dodon să facă alianță cu blocul ACUM, e clar și din declarațiile făcute pe 7 iunie, seara, când a spus că merge la anticipate. Altfel ce îl încurca pe Dodon să formeze o coaliție cu ACUM până la expirarea termenului de 3 luni”, a punctat Vlad Cebotari.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.