Partidul Acțiune și Solidaritate propune un nou proiect de lege

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) propune un proiect de lege care va asigura ca bunurile și obiectele de importanță pentru securitatea statului să nu ajungă în mâinile unor oligarhi, transmite stiridinmoldova.md.

Într-o conferință de presă, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a menționat că acest proiect este important pentru a asigura securitatea națională a Republicii Moldova de investitorii care nu sunt de bună credință.

Proiectul de lege prevede introducerea în contractele de vânzare-cumpărare, cele de concesiuni, parteneriate publice-private, clauza de schimbare a controlului. Această clauză îl obligă pe cel care concesionează bunul, atunci când vrea să-l predea altcuiva, să ceară acordul Guvernului. În caz contrar contractul va fi reziliat.

Al doilea aspect al proiectului ține de definirea domeniilor strategice pentru securitatea statului. De asemenea, în proiectul de lege sunt prevăzute în mod expres interdicții pentru companiile offshore, ca acestea să nu poată participa la procese de concesionare și privatizare.

Președinta PAS și fostul premier, Maia Sandu, a declarat că acest proiect este foarte actual acum, în contextul în care în Republica Moldova sunt tot mai multe cazuri de privatizare și concesionare a întreprinderilor de stat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.