Olga Cebotari: Un obiectiv important al PSRM va fi cel de a stabili relații strânse cu diaspora, indiferent de continent și preferințe politice

PSRM pledează pentru o politică externă echilibrată și pragmatică în interesul cetățenilor țării și al statului. Declarația a fost făcută de către Olga Cebotari, unul dintre membrii Comitetului Executiv al PSRM, fostul vicepremier pentru Reintegrare.

“În politica externă a statului trebuie să prevaleze doar interesul național. Toate acordurile în domeniul politicii externe trebuie să contribuie la sporirea bunăstării cetățenilor țării, să corespundă intereselor cetățenilor, să nu contravină principiilor suveranității naționale și să nu prejudicieze relațiile noastre tradiționale și de prietenie cu alte state. PSRM consideră vectorul estic și îmbunătățirea relațiilor strategice cu Federația Rusă – o condiție importantă pentru dezvoltarea durabilă a țării noastre.
PSRM pledează pentru consolidarea relațiilor de bună vecinătate cu cei mai apropiați vecini: Ucraina și România, pentru cooperarea multilaterală cu Uniunea Europeană și țările sale membre, precum și cu SUA”, a declarat Olga Cebotari, în cadrul unei conferințe de presă.

Cebotari a mai precizat că o altă prioritate a PSRM este extinderea cooperării cu Republica Populară Chineză: “Considerăm importantă dezvoltarea relațiilor cu partenerii strategici: țările CSI, Turcia și alte state cu care Republica Moldova a stabilit relații diplomatice și de interes reciproc”.

Totodată, PSRM pledează pentru reintegrarea țării și rezolvarea conflictului transnistrean prin intermediului unui dialog constructiv și cu implicarea actorilor din cadrul formatului «5+2».

“În viitorul apropiat ne propunem să stabilim o cooperare intensivă cu principalele partide și organizații politice de centru-stânga din Europa și regiune, la fel și fortificarea relațiilor cu partidele cu care deja avem relații de colaborare. La fel ne propunem extinderea cooperării în cadrul Mișcării socialiste internaționale.
Un alt obiectiv important va fi cel de a stabili relații strânse cu diaspora, indiferent de continent și preferințe politice. Cetățenii Republicii Moldova au fost nevoiți să plece din țară și noi suntem obligați să îi reîntoarcem, să îi protejăm și să le oferim o viață mai bună”, a mai spus Olga Cebotari.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.