Odnostalco: Când era ministru al Sănătății, Glavan a majorat cu până la 400% serviciile medicale acordate cetățenilor

În perioada când a deținut funcția de ministru al Sănătății, actualul deputat din grupul Candu, Ruxanda Glavan, era numită ”împărăteasa medciamentelor”. Despre aceasta a anunțat deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, care susține că există dovezi și documente ce demonstrează implicarea ministrului Glavan în aranjarea achizițiilor de medicamente.

”Vreau să îi amintesc doamnei Glavan, cum a fost numită în cercul medicilor ”императрица” ( în traducere -împărăteasa) medciamentelor, cum se desfășurau achizițiile de medicamente în perioada când era ministru. Vreau să îi amintesc de unele dosare de rezonanță în care a fost implicată. Ea știe foarte bine despre ce vorbim”, a declarat Odnostalco.

Socialistul a mai aminitit că în perioada când a fost ministru al Sănătății, Glavan a majorat cu până la 400%  serviciile medicale acordate cetățenilor.

”Datorită acestui fost ministru, care acum se erijează ca mare apărător al medicilor, în 2017, serviciile medicale au fost majorate cu 200-400 de procente. Astăzi, Glavan vine cu învinuri, dar nu îi va reuși pentru că oamenii înțeleg și văd totul. Noi vom arăta toate aceste documente ca oamenii să se convingă”, a declarat deputatul.

Potrivit lui Odnostalco, în calitatea sa de ministru, Glavan a retras categoriile în baza cărora medicii primeau adaos la salariu, a elaborat conceptul de lichidare a spitalelor raionale, a micșorat alocațiile  pentru dezvoltarea spitalelor, procurarea medicamentelor.

”Doamna Glavan, sănătatea oamenilor nu se măsoară în bani, sănătatea oamenilor nu este afaceri cu medicamente. Sănătatea oamenilor este sănătatea națiunii. Pentru fiecare cetățean trebuie să luptăm. Problemele care există la etapa actuală în sistemul de sănătate din Modova s-au creat pe parcursul anilor”, a declarat Odnostalco după prezentarea de către Glavan a moțiunii simple împotrva actualului ministru al Sănătății.

Deputatul socialist susține că sistemul medical din Moldova face față situației epidemiologice, iar oponenții folosesc pandemia în scopuri politice, fără a depune eforturi pentru a susține sistemul medical din țară.

”Pe toată perioada pandemiei, acești ”activiști” nu au fost niciodată în niciun spital din țară cu profil COVID-19”, a spus deputatul care a amintit că OMS a apreciat abilitățile manageriale ale actualului ministru, Viorica Dumbrăveanu.

Președintele Igor Dodon a decretat anul 2020 drept An al Lucrătorului Medical. Potrivit președintelui, salariile tuturor angajaților din sistem urmează a fi dublate. De asemenea, spitalele din țară urmează a fi echipate cu utilaje medicale performante, iar în fiecare sat urmează a fi deschis câte un centru medical.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.