Numărul mandatelor pentru socialiști la anticipate va crește peste 40, spune Igor Dodon

PSRM va obține la alegerile parlamentare anticipate peste 40 de mandate de deputat, a declarat Igor Dodon. Liderul PSRM susține că în viitorul Parlament vor accede cel mult trei formațiuni politice.

”Rămân pe poziția fermă că socialiștii vor obține nu mai puține mandate decât acum. Cunoașteți că PSRM a venit în Parlament cu 35 de mandate, nu mai puțin de 35 sau 37, plus doi am obținut mai târziu pe circumscripții. Cred că acesta este rezultatul minim care va fi luat de socialiști. Din ceea ce vedem, preferințele electorale ale cetățenilor se divizează acum între socialiști, Igor Dodon, și Maia Sandu, PAS. Nu exclud că ar putea să treacă doar două sau trei partide maxim în următorul Parlament, restul toți să rămână în afară. În acest caz, numărul mandatelor pentru socialiști va crește peste 40”, a spus Dodon la emisiunea de vineri.
Liderul PSRM a mai declarat că formațiunea sa este gata pentru aceste alegeri, toate staff-urile electorale PSRM în teritoriu sunt deja create.
”Acum câteva săptămâni am repartizat sute de mii de ziare în teritoriu, suntem în contact cu cetățenii. Apropo, practica cu ziarele am văzut că o copie cei de la PAS în Chișinău. Noi în fiecare lună mergem și discutăm cu oamenii. Ei ne cunosc, ne așteaptă, este electoratul gata să ne susțină. De aceea, cu alegerile noi nu avem nicio problemă, suntem gata”, a menționat Dodon.
Președintele PSRM a reiterat că cel mai bine era dacă acest scrutin se organiza în toamnă, atunci când situația epidemiologică era mult mai sigură.
”Avem alegeri anticipate pe data de 11 iulie, nu vreau să critic instituția prezidențială că e corect sau nu. Cetățenii ne vor da aprecieri. Rămân pe poziția că aceste alegeri trebuiau să aibă loc la sfârșit de august sau în toamnă, datorită problemelor epidemiologice cu care ne vom confrunta în timpul apropiat. Doamna președinte a luat această decizie”, a menționat Dodon.
Liderul socialiștilor a precizat că PSRM nu se va implica în subiectul legat de identificarea banilor pentru anticipate. Potrivit lui Dodon, de acest lucru trebuie să se ocupe instituțiile responsabile.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.