Noi percepem acest rezultat ca o normă firească a democrației, așa comentat liderul PSRM rezultatele alegerilor

Noi percepem acest rezultat ca o normă firească a democrației. Astfel liderul PSRM, Igor Dodon, a comentat rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. În cadrul unei conferințe de presă, Dodon a precizat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va fi o opoziție puternică, responsabilă și profesionistă.

“Aceasta este democrația. Când se schimbă conducerea țării, când un partid trece în opoziție, altul vine la guvernare. Noi percepem acest rezultat ca o normă firească a democrației. Oamenii și-au dorit marea schimbare. Îi felicit pe cei din PAS, pe doamna Maia Sandu cu rezultatul pe care l-a obținut. De azi au toată puterea în stat: Președinția, Parlamentul, Guvernul, Curtea Constituțională. E un fel de stat captiv, dar din alt punct de vedre. 

Noi cu dvs, cetățenii care au votat, avem foarte mari așteptări de la noua guvernare. Vom fi o opoziție bine pregătită, profesionistă, responsabilă și vom urmări ca ei să-și îndeplinească promisiunile, să majoreze pensiile și salariile. Colegii mei deja pregătesc proiectele legislative, le vom pune la vot. Sunt proiecte care se referă la acțiunile promise de Maia Sandu, dar și angajamentele noastre.

Vom sancționa orice abuz și înrăutățire a calității vieții în Republica Moldova. De opoziție nu ne temem, am fost din 2009 până în 2019, chiar și cu mandatul de președinte am fost în opoziție și am obținut rezultate foarte bune la alegeri. Vom sta la paza integrității și suveranității. Vom acționa prompt. Este necesar repede să ne apucăm de lucru.

Stimați viitori colegi de Parlament, vă îndemnăm rapid, în decurs de câteva săptămâni, să trecem toate procedurile juridice, urgent să fie numit Guvernul și să ne apucăm de lucru”, a declarat Igor Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.