Cum au încercat PAS și PPDA să declanșeze anticipatele și ce argumente aveau

Liderii PAS și PPDA nu au fost niciodată interesați de coaliții și au optat în permanență pentru alegerile anticipate. Acest lucru s-a văzut înainte de scrutinul din 24 februarie, dar mai ales după acesta. Drept dovadă servesc declaraţiile publice, făcute în cadrul unor emisiuni televizate, transmite stiridinmoldova.md cu referire la today.md.

În data de 3 ianuarie, lidera PAS, Maia Sandu, declara, la TVC 21, că blocul ACUM este gata să provoace alegeri anticipate.

„- (MODERATOR) Blocul ACUM este gata să creeze o coaliție cu partidele care vor accede în Parlament?

– (SANDU) Clar că nu. Noi despre asta am vorbit de câțiva ani. Și vreau să repet: nici cu socialiștii, nici cu democrații.

– (MODERATOR) Sunteți gata să provocați alegeri anticipate?

– (SANDU) Da. Suntem gata”, declara atunci Maia Sandu.

De aceeaşi părere era şi colegul său de binom, Andrei Năstase. În data de 30 mai, acesta declara, la N 4, că alegerile parlamentare anticipate nu sunt sfârşitul lumii.

„Haideți să nu mai speriem oamenii atâta cu anticipatele”, susţinea Năstase, în aceeaşi perioadă, în cadrul emisiunii Cutia neagră, de la  TV 8.

Bomboana pe colivă a fost o declaraţia recentă, făcută de Năstase, la postul de televiziune Jurnal TV, patronat de naşul său de cununie, Victor Ţopa.

„Mergem către aceste alegeri anticipate, trebuie să conștientizăm acest lucru, trebuie să încetăm să mai facem demersuri publice. Ne-am clarificat”, declara Andrei Năstase.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.