Nici oamenii din garnitura „guvernamentală” a Maiei Sandu nu cred în funcționalitatea alianței cu socialiștii – e nevoie de anticipate

Chiar şi oamenii din anturajul liderei PAS, Maia Sandu, recunosc necesitatea unor alegeri anticipate, în urma cărora să fie format un Guvern funcțional pe o perioadă îndelungată. De această părere este Vadim Brânzan, pretins ministtru al Economiei în guvernul ilegal, format de alianţa Kozak PSRM-ACUM, transmite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md.

„Probabil că ar trebui să fie anticipate, deoarece Parlamentul nu poate să creeze o majoritate funcțională și în formula actuală nu-mi imaginez o majoritate funcțională. Când spun funcțională, am în vedere nu o majoritate care ar crea un Guvern, dar o majoritate care ar crea un Guvern ce ar fi funcțional pe o perioadă îndelungată”, a declarat Brânzan, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Curtea Constituțională a constatat că președintele Igor Dodon a încălcat Legea Supremă, când a refuzat să sesizeze instituția, după expirarea termenului legal de formare a unei majorități parlamentare și să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului. Din acest motiv, Dodon a fost suspendat, iar premierul în exercițiu, Pavel Filip, în calitate de președinte interimar, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și de stabilire a alegerilor anticipate pentru 6 septembrie.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.