Ne așteaptă noi scumpiri în lanț! Agricultor: “Prețul la gaz va afecta direct tot ce înseamnă preț al produselor finite”

Majorarea tarifelor la gazele naturale va duce la scumpirea produselor alimentare, deoarece acest carburant este folosit masiv în industria alimentară. Declarația a fost făcută de către președintele Asociației „Agrocereale”, Igor Grigoriev, la un post privat de televiziune.

„Prețul la gaz este unul dureros pentru toți, pentru persoanele fizice, pentru economia națională și pentru segmentul agroalimentar. Cu gaz se face uscarea producției cerealiere, în special a porumbului. Asta va afecta foarte mult prețul la pâine sau la alte derivate. Prețul la gaz va afecta direct tot ce înseamnă preț al produselor finite. Pe lângă creșterea prețurilor la gaz, cresc prețurile și la carburanți, este un trend mondial influențat de război”, a spus Igor Grigoriev.

De azi, 1 iunie, moldovenii vor achita 18,6 lei pentru un metru cub de gaz, cu trei lei mai mult, decât în perioada precedentă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.