Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Ministrul român de externe: Reformele realizate până în prezent trebuie continuate - Știri din Moldova

Ministrul român de externe: Reformele realizate până în prezent trebuie continuate

Guvernul Filip a făcut într-o perioadă scurtă şi într-un context foarte greu paşi importanţi pe calea spre Uniunea Europeană. Reformele realizate până în prezent trebuie continuate, a declarat ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu, într-un interviu exclusiv pentru Publika TV. Oficialul a adăugat că România este alături de Republica Moldova cu sprijin şi cu proiecte concrete, în beneficiul tuturor cetăţenilor.

„Sperăm foarte mult că se va ajunge la o înţelegere de creare a unei majorităţi care sa fie în mod clar proeuropeană, care să continue procesul de reforme şi care să permită cu adevărat Republicii Moldova să se integreze cât mai rapid posibil, sigur într-un viitor previzibil, în interiorul UE”, a comunicat Teodor Meleşcanu, ministru de Externe al României.

Demnitarul de la Bucureşti consideră că nu sunt de dorit situaţiile de criză politică, în care ţara să nu aibă un guvern timp îndelungat, cum s-a întâmplat în alte ţări din Europa Occidentală.

„Evident că pentru ţările care au o economie bine aşezată, care funcţionează de la sine, cine e la guvernul e mai puţin important, dar pentru o ţara unde economia e în mişcare e nevoie de un guvern care să asigure regulile jocului, să se ţină de respectarea lor şi de orice întârziere în crearea unei majorităţi care sa permita guvernarea RM, ar avea efecte negative asupra evoluţiei tarii”, a mai menţionat oficialul.

Teodor Meleşcanu a subliniat că Moldova are întreaga susţinere a României pe drumul spre integrarea europeană.

„Din punctul nostru de vedere nu există alternativă pentreu Republica Moldova decât continuarea procesului de apropiere fata de Uniunea Europeană, e singură modalit prin care oamenii pot sa işi asigure o viaţă mai bună. Este singura asigurare pentru Republica Moldova de a face parte din familia mare a ţărilor Uniunii Europene.”

Mai multe informaţii despre proiectele României şi beneficiile concrete pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova, în interviul integral oferit în exclusivitate pentru Publika TV, interviu care va putea fi urmărit astăzi, la ora 16:20.

Share this Post!

Related post

0 Comment