Ministrul Justiției: Puterea presupune responsabilitate pentru țară, oameni și nu pentru un partid sau altul

Criza politică, lipsa unui Guvern care poate să-și asume angajamente și refuzul președintelui țării de a respecta Constituția, sunt motivele pentru care în Moldova nu ajunge vaccinul anti-COVID, susține ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi.

Acesta se arată surprins de declarațiile făcute de Maia Sandu, potrivit cărora, corporații farmaceutice se arată sceptice față de justiția din Moldova din care cauză tergiversează livrarea vaccinului în țara noastră.

”Ca să vezi, nu incertitudinea politică generată de conflictul puterilor în stat, lipsa unui Guvern cu care să se discute și care poate să-și asume angajamente și refuzul Președintelui de a respecta Constituția, dar justiția e de vină că nu avem vaccin”, scrie ministrul pe pagina sa de Facebook.

Nagacevschi susține că din cauza acțiunilor celor care sunt responsabili de soluționarea crizei politice, unii uitând că suntem republică parlamentară, astăzi avem o incertitudine totală cu privire la perioada mandatului acestui Guvern în demisie, fapt ce face dificilă dezvoltarea unei viziuni clare la nivelul puterilor ce au mandat deplin, dar și la nivel de executiv în demisie.

Ministrul mai spune că suntem în incertitudine care sunt acțiunile politice pe domeniul justiției, din cauza acțiunilor iresponsabile ale președintelui, care a restituit Parlamentului Strategia și Planul de acțiuni pe justiție.

”Președintele vorbește de evaluarea externă, dar nu furnizează un concept, proiect să înțelegem clar la ce se referă și cum se încadrează în Constituție. Nu explică, dacă proiectul de modificare a Constituției (justiție) promovat de MJ mai este relevant. Dragi guvernanți, cei ce aveți competența de a soluționa criza politică conform Constituției. Gluma se îngroașă. Clarificați-vă odată unde mergem. Așa nu se poate. Puterea presupune responsabilitate pentru țară, oameni și nu pentru un partid sau altul”, a scris ministrul Justiției.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.