Ministrul Finanțelor: Proiectul PSRM prin care se propun măsuri de diminuare a prețului la produsele petroliere și gaz nu trebuie luat în serios

Proiectul PSRM prin care se propun măsuri de diminuare a prețului la produsele petroliere și gaz nu trebuie luat în serios. Declarația a fost făcută de ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, invitat la o emisiune televizată.

”Sunt adeptul ajutorului țintit, fiindcă orice reducere a unui venit presupune și o reducere a unui beneficiu astăzi plătit. Dacă reduc astăzi din orice sursă de venit, trebuie în același moment să vin și să spun dar de la cheltuieli ce scad, de la compensații, salarii, de unde diminuez. Fiindcă, pe de o parte, vine opoziția și spune – reduceți taxele și tot opoziția vine și spune – majorați salariile de cinci ori. Nu este echilibru. Sunt niște solicitări doar pentru a veni cu o propunere, ele nu sunt fundamentate, economic nu sunt viabile și sunt calculate pentru persoane care acceptă o abordare populistă asupra subiectelor extrem de serioase. (…) Dacă persoanele nu vin să-mi spună de unde de la cheltuieli să reduc, atunci această propunere de reducere a taxelor, ea trebuie luată nu atât de serios”, a declarat ministrul.
Proiectul de lege elaborat de un grup de deputați PSRM prevede reducerea prețului la accize la produsele petroliere, instituirea scutirii de TVA și reducerea cotei TVA aplicate la gazele naturale de la 8% la 4%. Autorii menționează că impactul prognozat pentru implementarea proiectului va contribui atât la susținerea directă a populației prin diminuarea cheltuielilor, cât și va stimula în mod pozitiv economia.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.