Ministrul Economiei: apreciem suportul venit din partea statului român în ceea ce privește parcursul european al Republicii Moldova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, s-a întâlnit cu Ambasadorul României în Republica Moldova. Oficialii au făcut un schimb de opinii privind stadiul actual al relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și România, menționând că cifrele demonstrează cel mai bine relația dintre cele două state – după valoarea totală a comerțului bilateral, România se clasează pe locul întâi la nivel mondial printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 18,16%, transmite stiridinmoldova.md.

În Republica Moldova funcționează 1765 de întreprinderi cu capital românesc. Investițiile în capitalul social au însumat 1,967 miliarde lei. România se clasează pe locul 2 printre principalii investitori ai Republicii Moldova după valoarea capitalului investit şi pe locul 1 după numărul de întreprinderi în care aceasta a efectuat investiții.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.