Ministrul Agriculturii: În acest an se așteaptă o recoltă de 1,3 milioane de tone de grâu

În pofida secetei din vara trecută, securitatea alimentară a țării va fi asigurată, datorită măsurilor suplimentare de susținere a agricultorilor adoptate anul trecut de Guvern, a declarat ministrul interimar al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju.

Oficialul a menționat, în cadrul unei conferințe de presă, că în acest an se așteaptă o recoltă de 1,3 milioane de tone de grâu.

”Contăm pe un an destul de bun pentru că măsurile luate în anul 2020 pentru anul agricol 2021 își aduc rezultatele sale. Au fost oferite peste 324 de milioane de lei pentru a asigura campania semănatului culturilor agricole de toamnă. (…)După prognozele noastre, de pe 318 mii de ha noi trebuie să recoltăm nu mai puțin de 1,2 milioane – 1,3 milioane de tone de grâu de toamnă. De aceea, toate declarațiile făcute de unii politicieni, care încă nu înțeleg ce înseamnă agricultură, dar care fac proteste pe acest subiect că în țară va fi foame, că nu vom avea pâine. În țară este pâine, securitatea alimentară este asigurată și va fi asigurată și în acest an”, a spus ministrul.

Conform datelor Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în țară sunt semănate peste 318 mii ha de grâu, 64 de mii de ha de orz, 494 de mii ha de porumb, 360 de mii de ha de floarea soarelui, 21 de mii de ha de cartofi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.