Mesajul Zinaidei Greceanîi de Ziua Familiei

Ziua internațională a familiei se asociază cu valori fundamentale precum dragostea, grija, fidelitatea, respectul. Aceste valori cel mai bine se cultivă și se transmit din generație în generație în familii împlinite. Iată de ce un stat prosper se bazează anume pe familii fericite. Nu în zadar în lista drepturilor protejate de Constituţie este și dreptul la viaţa familială, familia și relaţiile familiale fiind ocrotite de stat.

„Consider că problemele din domeniul politicii familiale trebuie să fie puse în capul mesei de orice guvernare. La nivel parlamentar promovăm diverse mecanisme de susținere socială a mamelor, copiilor, familiilor. Au fost adoptate legi pentru încurajarea familiilor cu mulți copii și părinților care și-au asumat responsabilitatea educării copiilor adoptați, pentru susținerea familiilor în care cresc copii cu necesități speciale, pentru întărirea instituției familiei și dezvoltarea deplină a copiilor.

Nimic în lume nu este mai important decât o familie – comuniune a inimilor, spiritelor și tradițiilor. Să admiri zâmbetele copiilor sau nepoților, să te ții de mână cu persoana dragă, să petreci seri liniștite în sânul familiei – sunt lucruri atât de simpli, dar care oferă sens existenței și ne fac viața plină de conținut. Ele sunt mângâierea și inspirația noastră eternă.

Fie ca pacea, sănătatea și înțelegerea reciprocă să domnească întotdeauna în familiile Moldovei!”

Zinaida GRECEANÎI, Președintele Parlamentului Republicii Moldova

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.