Mesajul lui Cavcaliuc pentru polițiști: Vă rog foarte mult, reacționați de fiecare dată când veți fi informați

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, după ce a votat în diasporă, alături de mama și copiii săi, revine de urgență în Republica Moldova.

Cavcaliuc spune că a primit mai multe informații că se pregătesc provocări pentru a discredita Partidul PACE și chiar de a-l scoate din alegeri.

Într-un live pe Facebook, în drum spre aeroport, Cavcaliuc i-a îndemnat pe colegii săi de partid să nu se lase antrenați în provocări și să denunțe orice caz suspect.

”Sunt în drum spre aeroport, vin acasă după ce mi-am exercitat datoria și dreptul constituțional alături de mai mulți compatrioți de-ai noștri din diasporă.

Am primit mai multe informații, precum că oponenții noștri electorali, concertat s-au pregătit să facă mai multe provocări, scopul lor fiind denigrarea Partidului PACE și scoaterea acestuia din alegeri, pe motiv că ar fi încălcat legislația electorală”, a declarat Cavcaliuc.

Liderul PACE s-a adresat și polițiștilor, pe care i-a rugat să reacționeze la toate provocările posibile din partea unor indivizi în tricouri, cu chipiuri sau măști cu însemnele PACE, care nu pot fi folosite în ziua scrutinului.

”Stimați colegi polițiști, știu că majoritatea dintre voi nu sunteți astăzi acasă, lângă familiile voastre, dar sunteți la datorie așa cum ați fost mereu.

Vă rog foarte mult, reacționați de fiecare dată când veți fi informați despre o încălcare sau alta.

Fiți ofițeri onești, oameni în epoleți, așa cum vă știu, responsabili, nu dați voie să fie furat votul, să fie furat viitorul acestei țări.

Și dacă vedeți vreo provocare, inclusiv dacă cineva e îmbrăcat în tricou PACE, documentați cu încredere.

Să știți că noi nu facem așa lucruri. Noi trebuie să fim toți în condiții egale.

Noi ne dorim alegeri libere și corecte”, a continuat președintele PACE.

Acesta mai spune că a primit deja imagini cu persoane în stare de ebrietate, îmbrăcate în tricouri PACE.

”Atrag atenția Comisiei Electorale Centrale și a observatorilor față de ilegalitățile și provocările în privința partidului PACE care se pregătesc. Astăzi au apărut persoane în stare de ebrietate, în tricouri PACE, în stația de autobuz din Grătiești, municipiul Chișinău și care nu au nimic cu Partidul Acasă Construim Europa”, a dat un exemplu Cavcaliuc.

Liderul PACE a amintit și despre alte provocări față de formațiunea pe care o conduce. Printre acestea se numără atacul asupra femeilor din PACE la Căușeni din partea reprezentanților unei formațiuni politice, precum și incidentul din sectorul Ciocana, unde vicepretorul, simpatizant deschis al unui partid, a rupt afișele electorale ale PACE sau folosirea de către oponenți a unui individ în stare de ebrietate, în tricou PACE, care a aruncat cu pietre în autocarul unui alt concurent electoral.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.