Melodia „Havana” interpretată de Camila Cabello, cel mai bine vândut single în format digital în 2018

Melodia „Havana” interpretată de Camila Cabello a fost declarată cel mai bine vândut single în format digital din 2018, relatează Press Association, transmite stiridinmoldova.md.

Piesa a întrecut performanţele obţinute de melodiile „God’s Plan”, interpretată de Drake şi „Shape Of You”, semnată de Ed Sheeran, şi a obţinut astfel titlul de cel mai bine vândut single în format digital din 2018 acordat de Federaţia Internaţională a Industriei Fonografice (IFPI), organizaţie ce reprezintă companiile din industria muzicală din întreaga lume.

„Havana”, interpretată de Camila Cabello împreună cu rapperul Young Thug, a fost single-ul principal de pe albumul solo de debut al cântăreţei în vârstă de 22 de ani de origine cubanezo-americană, primul disc realizat de ea după ce aceasta a părăsit trupa Fifth Harmony.

Piesa lansată în 2017, cu o versiune remixată lansată ulterior de Camila Cabello împreună cu Daddy Yankee şi conţinând versuri în limba spaniolă, a ajuns în fruntea topurilor din 95 de ţări, iar în iunie 2018 a devenit melodia în interpretare feminină solo cea mai difuzată pe Spotify, cu 888 de milioane de difuzări digitale.

Potrivit IFPI, piesa, care aminteşte de moştenirea cubaneză a lui Cabello, a fost difuzată până în prezent la nivel mondial de 2,6 miliarde de ori în format digital.

Performanţa realizată de ”Havana” reprezintă echivalentul a 19 milioane de copii vândute la nivel mondial, potrivit IFPI.

Melodia „God’s Plan” a lui Drake ocupă locul al doilea în acest top, cu echivalentul a 15,3 milioane de copii vândute, iar pe locul al treilea se află „Shape Of You” de Sheeran, cu echivalentul a 14,9 milioane de copii vândute.

Anunţul IFPI vine la scurt timp după ce muzicianul canadian Drake a fost numit cel mai bine vândut artist al anului 2018.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.