Majoritatea ascensoarelor din Chișinău au termenul de exploatare depășit

96% dintre ascensoarele fondului locativ municipal au termenul de exploatare depășit, acesta fiind de 25 de ani. Tot mai des lifturile ies din funcțiune și trezesc nemulțumirea locatarilor. Informația a fost prezentată de către Ion Stanciu, directorul întreprinderii municipale Liftservice, la ședința operativă de la Primăria capitalei, transmite IPN.

Ion Stanciu a mai spus că tariful pentru deservirea ascensoarelor, aprobat în 2009, nu mai corespunde cheltuielilor. Salariul mediu în sectorul real al economiei a crescut în această perioadă de aproape trei ori. La fel, de câteva ori a fost majorat tariful la energia electrică. Potrivit directorului întreprinderii, piesele de schimb sunt procurate de peste hotare și sunt scumpe.

O altă problemă pentru Liftservice, raportată de către Ion Stanciu, este lipsa personalului calificat. Din cauza salariilor mici, specialiștii pleacă după doi-trei ani de activitate.

Ion Stanciu a mai spus că pentru anul 2019 Consiliul municipal nu a alocat surse financiare pentru schimbarea ascensoarelor în fondul locativ municipal. În anii precedenți erau alocați anual circa cinci milioane de lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.