Maia Sandu susține primarii, care vor să aibă dreptul să majoreze taxele locale

Maia Sandu susține primarii, care vor să aibă dreptul să majoreze taxele locale. În cadrul unei conferințe de presă, președintele ales s-a arătat nemulțumită de inițiativa Guvernului Chicu de a plafona taxele.

„Aleșii locali şi așa au atribuții limitate și nu este cazul ca aceștia să fie lipsiți și de dreptul de a stabili taxele locale”, a spus Sandu.

Precizăm că Guvernul condus de Ion Chicu a elaborat o inițiativă care prevede plafonarea taxelor locale. Șeful Guvernului a precizat că această măsură a fost necesară pentru a oferi „o predictibilitate pentru investitori” și nu le va permite autorităților locale să impună impozite mai mari, decât cele prevăzut de lege.

„Investitorul când vine să construiască o fabrică sau ceva pe cele platforme industriale, pe care noi le dezvoltăm în teritoriu, ei vor să știe care vor fi taxele locale anul acesta cu primarul acesta, el vrea să știe care vor fi taxele locale pentru anii următori. De aceea, noi am venit cu această propunere”, a spus Ion Chicu.

Comunitatea de afaceri din țara noastră a susținut inițiativa Guvernului.  

“Considerăm necesară micșorarea plafoanelor pentru unele taxe locale, acestea pe alocuri fiind exagerate. În opinia noastră, la stabilirea taxelor locale urmează a se lua în considerare o metodologie sau un șir criterii clar definite, care vor proteja atât autoritățile publice locale, cât și agenții economici și vor permite determinarea cu maximă obiectivitate a taxelor locale”, se arată într-un comunicat de presă al Comunității de afaceri

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.