Mai modern, mai European. Ion Ceban: Trotuarele de pe bulevardul Decebal vor fi reparate în ambele sensuri

Trotuarele de pe bulevardul Decebal vor fi reparate în ambele sensuri. Despre aceata anunțat primarul general Ion Ceban.

Licitația pentru achiziționarea lucrărilor respective a fost anunțată, iar valoarea totală a investiției constituie în jur de 44 milioane lei.

“Lucrările ample presupun: reabilitarea zonei pietonale; amenajarea spațiilor adiacente; amenajarea locurilor de parcare; construcția sistemului de irigare pentru spațiile verzi; reparația tuturor acceselor din zona trotuarului; modernizarea iluminatului stradal; instalarea mobilierului urban și amenajarea staţiilor de așteptare a transportului public.

Volumul total de lucrări urmează a fi realizat într-o perioada de până la 2 ani, după semnarea contractului cu antreprenorul care va fi desemnat câștigător al licitației.

În anul curent vor intra în reparație și trotuarele aferente bd. Dacia, partea impară (tronson: V. Trandafirilor – bd. Decebal). În prezent se pregătește documentația pentru procedura de achiziție publică a lucrărilor”, a declarat Ceban.

De asemenea, pentru anul 2022 este planificată reparația curentă a trotuarelor din centrul istoric al orașului.

Pentru acest proiect, din bugetul municipal au fost alocate peste 100 milioane lei, iar procedura de achiziție publică a lucrărilor urmează a fi anunțată în scurt timp.

Alte trotuare vor fi supuse reabilitării în cadrul proiectului municipal de reparații curente ale acceselor către și în curțile blocurilor de locuit și a trotuarelor din sectoarele capitalei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.