Madridul a adoptat lege în care se interzice spectacolele de circ cu animale sălbatice

Primăria Madridului a aprobat miercuri prin vot interzicerea spectacolelor de circ cu animale sălbatice, o măsură reclamată de mult timp de apărătorii drepturilor animalelor din Spania, cu două luni înainte de alegerile municipale, transmite stiridinmoldova.md.

Ahora Madrid, grupul de stânga al edilei capitalei, Manuela Carmena, a votat pentru acest text care modifică ordonanţa municipală privind protecţia animalelor, alături de socialişti şi de liberalii de la Ciudadanos, în timp ce conservatorii din Partidul Popular au votat împotrivă.

Madridul se aliniază astfel numeroaselor colectivităţi spaniole care au interzis circul cu animale sălbatice la presiunea militanţilor anti-coride şi în favoarea cauzei animalelor, foarte activi în Spania.

Manuela Carmena, fostă judecătoare de stânga aleasă în 2015 în fruntea primăriei capitalei spaniole, aspiră la un al doilea mandat la alegerile municipale din 26 mai.

Potrivit platformei InfoCircos, care militează pentru interzicerea prezenţei în circuri a animalelor sălbatice în Spania, nouă regiuni din 17 au interzis astfel de spectacole, printre care Catalonia, Valencia şi Aragon, precum şi numeroase primării locale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.