Locuitorii municipiului Chișinău pot veni cu propuneri de a dezvolta capitala și suburbiile sale

Toți locuitorii municipiului Chișinău sunt invitați la consultări publice, lansate de Primărie, pe marginea proiectului Strategiei de dezvoltare socio-economică și spațială durabilă a municipiului. La prezentări vor participa reprezentanții municipalității și autorii documentului, care vor răspunde la întrebările cetățenilor și vor asculta propunerile acestora de a îmbunătăți proiectul și de a contribui astfel la dezvoltarea capitalei și a suburbiilor sale.

Cele mai bune idei vor fi luate în considerație și vor fi incluse în document. Acesta conține 8 capitole care vizează: formarea unei noi identități a municipiului, dezvoltarea spațială durabilă a teritoriului și a construcțiilor urbane confortabile, dezvoltarea socio-demografică și socio-economică a municipiului, dezvoltarea infrastructurii de transport și edilitară, a sectorului istorico-cultural și turistic, dar și protecția mediului.

La prezentări sunt așteptați și reprezentanți ai autorităților locale din cadrul suburbiilor și satelor din componența mun. Chișinău, ai Ministerelor, mediului de afaceri, organizațiilor internaționale, ONG-urilor și Universităților din capitală.

Consultările vor avea loc conform următoarei agende:

  • Luni, 16 mai, 17:00 – 19:00, Artcor, str. 31 August 1989, nr. 137
  • Marți, 17 mai, 17:00 – 19:00, Artcor, str. 31 August 1989, nr. 137
  • Miercuri, 18 mai, 17:00 – 19:00,  Pretura Botanica, str. Teilor, 10
  • Joi, 19 mai, 17:00 – 19:00,  Pretura Rîșcani, str. Kiev, 3

Strategia de dezvoltare socio-economică și spațială durabilă a Chișinăului prevede proiectele de modernizare a capitalei și a suburbiilor, care ar putea fi implementate până în anul 2030. Documentul a fost elaborat de o companie străină și a fost supus anterior mai multor consultări cu specialiști din diverse domenii, printre care arhitecți, urbaniști, peisagiști, experți economici, de mediu și în transport.

Proiectul Strategiei, în limbile română și rusă, îl puteți găsi aici: http://dgaurf.md/proiecte/planul-de-amenajare-a-teritoriului/strategia-de-dezvoltare

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.