Liderul ”Renașterea” avertizează asupra amenințării PAS în R. Moldova

Într-un discurs ținut în cadrul Marșului și Mitingului de Eliberare organizat de Partidul „Renaștere”, liderul partidului, Natalia Parasca, și-a exprimat entuziasmul față de prezența oamenilor curajoși și hotărâți, oameni ce sunt pregătiți să lupte pentru principiile și libertatea R. Moldova. Aceasta a subliniat că situația actuală a țării nu corespunde idealului de independență și că puterea reală se află în mâinile unor “oameni buni” care, potrivit Parasca, au demonstrat deja incompetența lor în a soluționa problemele economice și sociale.

„Ei scuipă pe Constituția noastră, unde scrie negru pe alb – Moldova este un stat neutru. Suntem târâți în conflictul militar din est, dar știm că, dacă, Doamne ferește, va fi război, vor lupta tații, soții, copiii și nepoții noștri. Iar familiile miniștrilor și deputaților PAS vor fi evacuate prin coridorul verde în câteva ore”.

Parasca a anticipat alegerile locale și a exprimat convingerea că rezultatele vor fi dezamăgitoare pentru actuala putere. Ea a îndemnat candidații opoziției să rămână uniți împotriva adversarului comun, PAS, pentru a evita fragmentarea și manipulările din partea acestora.

„Vă îndemn să vă amintiți acest lucru și să nu ne irosim energiile luptând cu alte partide de opoziție. PAS beneficiază foarte mult de pe urma fragmentării în rândul opoziției. Vom fi împinși să scriem plângeri unul împotriva celuilalt la CEC, iar apoi, pe baza acestor plângeri, candidații opoziției vor fi eliminați din cursă. Să nu facem astfel de greșeli, indiferent ce spun liderii de partid.Astăzi avem un obiectiv comun – Moldova fără Sandu. O Moldovă fără PAS”.

Liderul Renașterii a vorbit și despre intimidările exercitate de PAS și președinta Maia Sandu și a subliniat etichetarea incorectă a opoziției de către mass-media pro-guvernamentale, îndemnând la unitate pentru a contracara aceste eforturi.

Marșul și Mitingul de Eliberare a început din fața Academiei de Științe și se îndreaptă spre memorialul „Eternitate”. Participanții la acțiune scandează „Victorie” și „O singură istorie, un singur viitor”, „Fascismul nu va trecere”. Aceștia au venit cu pancarte pe care scrie „Viitorul Moldovei este în Uniunea Eurasiatică”.

Amintim că partidul „Renaștere”, a fost readus în atenția publică după ce mai mulți deputați socialiști au părăsit PSRM și au aderat la această formațiune.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.