Liderul PSRM se va adresa oficial SIS. Vezi ce va conține solicitarea

Președintele PSRM, Igor Dodon, anunță că va înainta o scrisoare oficială Serviciului de Informații și Securitate în care va cere să i se răspundă, tot oficial, dacă instituția efectuează filări ale oponenților politici ale Maiei Sandu.

”Acum când SIS urmărește anumiți lideri politici, președintele tace. Mâine voi face o adresare oficială către SIS, să confirme sau să infirme că filează deputații sau liderii noștri. Să răspundă oficial, pentru că există o hotărâre a CSS, pe când eu eram președinte, că nu trebuie să fie efectuate asemenea proceduri fără un dosar penal. Am analizat atunci tot ce a făcut Plahorniuc și am găsit mii de dosare penale intentate special pentru a putea efectua urmărirea unui sau altui politician. Avem o informație veridică că ei se ocupă cu filarea noastră. Să răspundă oficial dacă suntem urmăriți sau nu de SIS”, a declarat Dodon la o emisiune la postul TV ”Primul în Moldova”.

Igor Dodon a anunțat anterior că Maia Sandu a dat indicații SIS să-i fileze întreaga sa familie, dar și pe colegii săi de partid, miniștri și procurori.  Potrivit informațiilor, raportul SIS cu rezultatele urmăririi este prezentat lui Sandu la fiecare două-trei zile.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.