Liderul „Pro Moldova” spune că Sandu a încălcat prevederile constituționale, când a refuzat să o desemneze pe Durleșteanu

Liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, consideră că președintele Maia Sandu a încălcat Constituția atunci când a refuzat să o înainteze la funcția de premier pe Mariana Durleșteanu. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de presă.

„Dacă legea și Constituția pe care dumneaei a depus jurământul prevede o anumită situație juridică legată de formarea majorității în Parlament și înaintarea candidatului la funcția de premier, atunci trebuie respectată legea. A venit cu motivarea ei și cred că e nevoie de un arbitru. Înțeleg că deputații de la PSRM au intenția să meargă la CC. Eu nu știu ce va decide CC, dar știu să citesc legi și jurisprudența CC. Știu că CC s-a expus deja față de subiectul respectiv, menționând că, dacă este formată o majoritate și dacă este un candidat la funcția de premier susținut de peste 50 de deputați, atunci președintele nu are câmp de manevră și discreția să se opună unei astfel de voințe”, a declarat Candu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.