Liderul fracțiunii PSRM despre anticipate: În viziunea noastră ar fi optim dacă ele s-ar petrece în toamna anului viitor

Fracțiunea PSRM susține ideea organizării alegerilor parlamentare anticipate în toamna anului viitor, a declarat liderul fracțiunii Corneliu Furculiță. Deputatul a menționat, la o emisiune difuzată de Radio Moldova, că în această perioadă, când tocmai s-au finalizat alegerile prezidențiale, trebuie să se asigure funcționarea normală a instituțiilor statului. 

”Evident că noi pledăm pentru alegeri parlamentare anticipate, astfel ca să nu periclităm stabilitatea și funcționalitatea organelor puterii. În viziunea noastră ar fi optim dacă ele s-ar petrece în toamna anului viitor”, a spus Furculiță.

Liderul fracțiunii PSRM a amintit că, potrivit Constituției, Parlamentul poate fi dizolvat și declanșate alegerile anticipate în două cazuri: dacă deputații nu votează legi timp de trei luni, ori dacă nu poate fi numit un nou Guvern.

”Deocamdată, nu observăm astfel de premise. Forțele politice în continuare discută și văd care sunt scenariile, sau Parlamentul să devină nefuncțional e puțin probabil acum, pentru că sunt legi necesare și avem Guvern care funcționează”, a declarat Furculiță. 

Președintele Igor Dodon a declarat, în emisiunea de vineri, că anticipatele ar trebui să aibă loc în lunile octombrie-noiembrie ale anului viitor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.