Liderii de sindicate o acuză pe Ala Nemerenco de CENZURĂ

Ministrul Sănătății din Guvernul Sandu, Ala Nemerenco, este acuzată de cenzură. Aceasta blochează comentariile incomode pe pagina sa de Facebook.

“Văd că pe pagina dnei Nemerenco nu am dreptul să comentez”, scrie președintele Federației Sindicale a Educației și Științei (FSEȘ), Ghenadie Donos. Acesta atrage atenția că în perioada pandemiei de coronavirus avem nevoie cel mai mult de solidaritate, nu de ”aprecieri” care nu au nimic comun cu realitatea. Reacția lui Donos este un răspuns la atacurile sistematice ale lui Nemerenco la adresa liderului sindicatului „Sănătate”, din sistemul medical din Moldova, Aurel Popovici.

„Celor care aduc aici critici sindicatelor, le propun să pună umărul pentru a le face mai combative, mai bune, să le treacă de la statutul de „vacă sacră elevă la școală comunismului” la cel de element indispensabil al democrației unui stat, prin implicare, nu prin acțiuni destructive”, a scris mai Ghenadie Donos pe Facebook.

Nu este pentru prima dată, când Nemerenco este acuzată de cenzură. Recent, Viorica Antonov, expert în politici sociale, a scris într-o postare pe Facebook despre modul impardonabil în care a fost taxată de fostul ministru al Sănătăţii, Ala Nemerenco, pentru nişte comentarii incomode la postările sale.

„Ieri am comentat pe pagina fostei ministre de sănătate, Ala Nemerenco. Azi am fost ștearsă din lista ei de prieteni și mi s-a luat chiar dreptul să comentez mai departe. Credeam ca opoziția este deschisă şi transparentă şi acceptă critică constructivă nu doar laudă. Trist”, scrie Viorica Antonov.

Anterior, şi Igor Kolozaev, moldovean stabilit în Canada, a condamnat intoleranţa fruntaşilor PAS.

“Voi spuneţi că susţineţi democraţia? Eu locuiesc de mulţi ani în Occident, dar nu prea am văzut aşa democraţie ca la voi, atunci când, de exemplu, doi dintre fruntaşii voştri îmi şterg mesajele, mă blochează sau mă şterg din lista de prieteni, doar din motiv ca eu îi critic. Aşa voi susţineţi libertatea cuvântului în Republica Moldova? Sau voi vreţi doar să fiţi lăudaţi?”, se întreba Igor Kolozaev, într-o postare pe Facebook.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.