Lidera PAS Maia Sandu a fost prinsă cu minciuna

Lidera PAS Maia Sandu a fost prinsă cu minciuna. Într-un live pe Facebook aceasta a declarat că Guvernul Chicu, când a venit cu rectificări la buget, nu a prevăzut bani pentru a ajuta agricultorii, care au avut de suferit de pe urma calamităților naturale.

“Bugetul pe care și l-a asumat Guvernul lui Dodon nu include azi nici un bănuț pentru a acoperi măcar parțial pierderile în agricultură”, a declarat Maia Sandu.

Aceste informații sunt false. Guvernul a alocat 100 de milioane de lei pentru Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural. Banii sunt prevăzuți pentru subvenții în agricultură.

Amintim că vineri, în data de 10 iulie, premierul Ion Chicu a anunțat că, Guvernul pregătește o nouă rectificare la Buget, care prevede alocarea unei sume suplimentare de bani pentru subvenții în agricultură.

“Pregătim o rectificare suplimentară pe care sperăm că o promovăm până la sfârșit de iulie. Scopul rectificării este acordarea de urgență a suportului pentru agricultori, care la început de an au fost loviți de secetă, acum de grindină, ploi”, a spus Chicu.

Șeful cabinetului de miniștri a precizat că este vorba despre un suport adițional la cele 100 de mln de lei, care au fost incluse la fondul de subvenționare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.