Lidera PAS, a amenințat astăzi din nou cu blocarea asistenței financiare externe pentru Moldova

Lidera PAS, Maia Sandu, a amenințat astăzi din nou cu blocarea asistenței financiare externe pentru Republica Moldova, în cazul în care agenda populistă a blocului ACUM nu va fi acceptată de celelalte formațiuni parlamentare. În cadrul unui briefing de presă, Maia Sandu a sugerat că ea ar fi singura în măsură să aducă bani din Occident pentru țară. Astfel, ea a confirmat că este responsabilă pentru blocarea asistenței financiare din partea UE, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

Amintim că, anterior, lidera PAS, Maia Sandu,a cerut FMI suspendarea asistenței financiare pentru Republica Moldova. Într-o investigație recentă a portalului Zeppelin, se demonstrează că respectivele demersuri ar fi fost gândit de lobbystul lui Veaceslav Platon, Dmitri (David) Zaikin, personaj despre care presa americană scrie că ar fi în legături strânse cu serviciile speciale rusești.

„Diversiunea a fost gândită, planificată și implementată de Zaikin și Platon, Maia Sandu fiind un simplu semnatar, care conștient și-a asumat efectele acelei scrisori”, scriu autorii investigației.

În aceeși investigație se mai spune că Veaceslav Platon a plătit sume impunătoare de bani și pentru lobbarea, în anul 2016, a unei rezoluții anti-Moldova în Camera Reprezentanţilor din SUA, pentru care a fost folosit inclusiv demersul Maiei Sandu către FMI.

În această diversiune mediatică au fost implicate câteva personaje din Moldova. Este vorba despre jurnalista Natalia Morari, prezentatorul de la Jurnal TV Constantin Cheianu, analistul politic Igor Boțan, judecătoarea Domnica Manole, fostul angajat al Poștei Moldovei, Sergiu Cebotari, fostul membru al CEC Ștefan Urâtu, fostul angajat al Băncii Sociale Sergiu Sagaidac și primarul de Taraclia Sergei Filipov.

Ulterior, în 2018, la cererea Maiei Sandu, protectorii săi politici din Parlamentul European, reprezentanții PPE, au blocat acordarea asistenței financiare de 100 de milioane de euro pentru Moldova, deși Guvernul a îndeplinit toate condițiile prevăzute de acord.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.