„Legea Miliardului”ar putea fi anulată, declară Maia Sandu

„Legea Miliardului”, care prevede returnarea banilor din frauda bancară de către Guvern, ar putea fi anulată în următoarele luni, susține premierul Maia Sandu, care a declarat miercuri, în cadrul unei emisiuni de la postul Jurnal TV, că există deja discuții cu FMI în acest sens, transmite stiridinmoldova.md.

Sandu susține că în cadrul vizitei pe care a efectuat-o recent la Washington a fost abordată inclusiv această problemă și că o soluție poate fi identificată.

„Am venit cu o propunere foarte concretă, pe care o discutăm cu FMI. Orice lucru îl putem face în acest domeniu trebuie să-l convenim cu partenerii occidentali și aici FMI este instituția relevantă. Sper într-o lună sau două să anunțăm soluția convenită cu FMI”, a declarat premierul.

Ea a mai precizat că problema este „situația Băncii Naționale, care nu trebuie să fie prejudiciată în momentul în care noi vrem să restructurăm niște plăți”.

„În momentul în care o să avem acordul FMI sau nu o să avem acest acord, o să venim și o să vă spunem ce am încercat să facem. Dar eu sper foarte mult că o să reușim cu această restructurare și să economisim foarte mulți bani”, a completat Maia Sandu.

Amintim că „Legea Miliardului” prevede returnarea unei găuri de peste 20 de miliarde de lei către BNM, apărute în urma jafului din sistemul bancar. Guvernul trebuie să efectueze în acest sens plăți anuale, până în 2040, de cel puțin 800 de milioane de lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.