La plimbare în parc, doar cu certificat de vaccinare sau test anti-COVID

Din 1 octombrie, moldovenii ar putea merge la nuntă sau la plimbare în parc doar cu certificat de vaccinare sau test anti-COVID. Decizia a fost luată, astăzi, de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Noile restricții nu au fost explicate de către ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, care le-a sugerat jurnaliștilor să citească documentul CNESP. Din document aflăm că în mun, Chișinău și Bălți, acolo unde este cod roșu de alertă, instituțiile de învățământ general vor activa în regim obișnuit, cu prezența fizică a elevilor, iar instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior vor activa în regim online. Entitățile publice și private vor organiza regimul de muncă cu introducerea muncii la domiciliu, fie vor opta pentru un program de lucru diferențiat.

Unitățile de alimentație publică își vor organiza activitatea la capacitate maximă în spațiile exterioare, iar în cele interioare cu utilizarea a cel mult 50 la sută din numărul locurilor existente și cu OBLIGAȚIA ca toți clienții să prezinte la intrarea în unitate certificatul COVID-19. Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) va fi permisă cu participarea a cel mult 100 de persoane în spații interioare sau, respectiv, 150 de persoane în spații exterioare, cu asigurarea în spațiul de deservire a unei suprafețe de cel puțin 2 m2 pentru fiecare persoană cu OBLIGAȚIA ca aceștia să prezinte certificatul COVID-19.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.