La întâlnirea cu Dmitrii Kozak urmau să meargă vicepreședinții PAS și PPDA. Schimbare de macaz pe ultima sută de metri, Octavian Țicu

Deputatul blocului ACUM, Octavian Țicu, a confirmat aseară, la emisiunea „Ora Expertizei”, că entitatea politică pe care o reprezintă avea decizia că la întâlnirea cu Dmitrii Kozak urmau să meargă vicepreședinții PAS și PPDA. Parlamentarul consideră că schimbarea de macaz pe ultima sută de metri este un lucru curios, tranmsite stiridinmoldova.md cu referire la deschide.md.

„Hahn, în timpul discuțiilor cu blocul ACUM, a spus că prezența liderilor la întâlnirea cu Dmitrii Kozak este nedorită. Asta a fost sugestia lui, pentru că se știe foarte bine cine este Dmitrii Kozak. Ce s-a întâmplat după asta este foarte curios, pentru că noi ne-am despărțit la blocul ACUM, discutând că va merge eșalonul 2. Așa s-a discutat. Acum vedem că la Reședința lui Dodon, deși era vorba de Parlament. Este curios ce s-a întâmplat între timp…. Eu nu cred că între Occident și Rusia este o înțelegere pe dosarul R. Moldova; eu cred în faptul că Moscova a înțeles șmecheria înțelegerii dintre Dodon și Plahotniuc și vrea să-l debarce fie pe unul, fie pe ambii, împreună, și să construiască o altă linie, pornind de la premisa existenței unui PSRM resetat. Sunt și alte opțiuni”, a declarat Octavian Țicu.

Luni, la Chișinău, au venit în vizită Comisarul european, Johannes Hahn, reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Bradley Breden și vicepremierul rus, Dmitrii Kozak. În cazul primilor doi oficiali străini, liderii ACUM și PD au mers la întrevedere și au luat act de mesajele transmise din direcția SUA și UE; în timp ce întâlnirile cu Kozak au fost umbrite de secretomanie. Niciunul dintre cele două entități parlamentare nu au ocolit trimisul Moscovei, chiar dacă mai mulți formatori de opinie de la Chișinău au spus franc: participarea la o întâlnire cu el nu înseamnă nimic altceva decât recunoașterea faptului că Rusia poate avea un cuvânt de spus în procesele politice din R.Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.