Jurnalist: Strategia ACUM ridică niște semne de întrebare, e un joc steril care durează prea mult şi poate avea consecinţe grave pentru Moldova

Strategia post-electorală a PAS şi PPDA s-a dovedit a fi un joc steril, care durează prea mult şi poate avea consecinţe grave pentru Republica Moldova. De această părere este jurnalistul Nicolae Negru, într-un editorial publicat de Ziarul Naţional. În opinia sa, politicienii moldoveni au la dispoziţie doar două săptămâni penzru a reveni cu picioarele pe pământ, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

„Strategia ACUM ridică niște semne de întrebare, e un joc steril care durează prea mult. Place unui segment electoral mai devotat, care se mai află în stare pasională, dar acesta nu constituie majoritatea. Deși izolat, umilit, perdant în aparență, PD poate ieși câștigător la linia de start a alegerilor anticipate, în timp ce PSRM, dacă nu va fi din nou îmbrățișat de Putin, va suferi pierderi mari. Au mai rămas doar două săptămâni ca politicienii noștri să revină cu picioarele pe pământ”, scrie Nicolae Negru.

Editorialistul se referă şi la un articol semnat de congresmanul Markwayne Mullin, membru al grupului parlamentar Moldova din Congresul SUA, publicat în revista americană The Hill. În opinia lui Mullin, dacă nu se va forma Guvernul, instabilitatea geopolitică va dura cel puțin un an și va avea consecințe catastrofale pentru economia și, în ultimă instanță, securitatea Republicii Moldova.

„Spre deosebire de liderii PAS și PPDA, congresmanul american nu consideră că PD este întruchiparea tuturor relelor pe pământ, observând și unele lucruri care merită apreciate în activitatea guvernării din ultimii trei ani, inclusiv „reducerea corupției prin reformarea Guvernului”, încercarea de a reduce dependența energetică de Rusia și de a consolida relațiile cu Europa și SUA”, notează editorilistul citat.

„Mullin consideră că PD și ACUM trebuie să-și unească eforturile pentru binele Republicii Moldova și aceasta ar fi soluția optimă de ieșire din impas”, continuă Nicolae Negru, care constată, însă, că PAS şi PPDA adoptă o poziţie iresponsabilă.

„Singura alianță formală pe care o agreează Maia Sandu și Andrei Năstase e ACUM-ACUM. Ceea ce, fiți de acord, pare un pic ciudat, din punct de vedere politic”, conchide Nicolae Negru.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.