Jurnalist român: Demonstrând mimetism politic și canibalizând acțiunile PPDA, liderii PAS și-au adaptat discursurile la protestul fermierilor

Liderii PAS și-au adaptat discursurile la protestul fermierilor, demonstrând mimetism politic, dar și canibalizând acțiunile PPDA-ul lui Andrei Năstase. Este concluzia la care a ajuns jurnalistul român Victor Nichituș, într-un editorial publicat de portalul politics.md.

“La ultima manifestare publică organizată de PAS, duminică, 16 august, am constatat cu toții că liderii PAS și-au adaptat discursurile la protestul fermierilor. A fost dovada unui mimetism politic și o modalitate de a canibaliza acțiunile altei formațiuni politice. Dar și dovada faptului că tematica viitoarei campanii prezidențiale va fi schimbată. Mi-ar plăcea să văd că prezidențiabilii moldoveni vor spune mai multe ce vor face pentru agricultura moldovenească și pentru oamenii din spațiul rural. Că mai toți s-au născut la sat”, scrie Victor Nichituș.

În același editorial, jurnalistul constată că Guvernul condus de Maia Sandu a avut mai puține inițiative pentru producătorii agricoli, decât Cabinetul de Miniștri condus de Ion Chicu.

“Jurnaliștii au efectuat o statistică a inițiativelor Cabinetului de Miniștri condus de Maia Sandu – aproximativ cinci, dintre care, cea mai importantă, semnarea a două proiecte de asistență tehnică cu FAO, în valoare de 660 de mii de dolari. Pe de altă parte, într-o perioadă aproape similară, Guvernul Chicu a reușit să implementeze 11 acțiuni, dintre care, semnarea acordului de împrumut între Guvernul Republicii Moldova şi Japonia pentru realizarea Proiectului „Modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol” în valoare de 17 mln Euro este de maximă importanță. Statistica contează, ea ne spune că fiecare dintre cei doi au făcut, cât au putut – în baza cunoștințelor și competențelor”, conchide Victor Nichituș.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.