Jurnalist despre Usatîi: Blogger impecabil, care reușește să adune mii de „like”-uri ori „share”, ca politician – nu-i reușește

Primarul de Bălți Renato Usatîi este un blogger impecabil, care reușește să adune mii de de „like”-uri ori „share”. Totodată, acesta nu impresionează cetățenii prin calitățile sale de politician. De această părere este jurnalistul Valeriu Reniță, care a venit cu exemple concrete într-o postare pe Facebook. 

Jurnalistul spune că liderul “Partidului Nostru” „funcționează ca motor politic, chiar la turații mari”, doar atunci când este folosit de jucători veritabili precum Vlad Plahotniuc sau Igor Dodon. De unul singur, Usatîi nu reușește să facă față, scrie Reniță.

„Singura acțiune a combatanților din mai curent, care urma s-o susțină cu 20 tone benzină, 6000 de măști și tot atâtea perechi de mănuși, precum și cu juma de tonă de dezinfectat, s-a încheiat lamentabil, deși se anunța drept detonator al celei mai importate mișcări de stradă împotriva regimului Dodon cu zeci de mii de participanți. Marele bălțean așa și nu s-a mai alăturat veteranilor, nu a mai căzut, cum a promis, înlăcrimat, la pieptul plin de medalii a înșelaților”, spune Valeriu Reniță.

Totodată, jurnalistul constată că în calitate de blogger, Usatîi este impecabil.

“Informatori plătiți în structurile de forță?! Ok! Documente ultrasecrete, care conțin informații despre ultimii, cei mai intimi și ilegali pași ai regimului!? Ok! Mai adăugați aici și entuziasmul de la jocurile de cuvinte copilărești, de la poreclele lipite politicienilor urâți de Renato, chiar dacă sunt bădărănești: unul e curcan, celălalt – cămilă, o a treia – motănoaică… Curios, interesant, incitant, fascinant! Faceți ”share”, ori șăruiți! Și…? Impactul politic? Zero!”, mai spune Reniță.

Într-un final, jurnalistul scrie că în cercurile politice moldovenești se zvonește că Usatîi caută bani pentru campania prezidențială. „Poate-și face, totuși, publică grija și o monetizează pe rețelele de socializare?”, conchide Reniță.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.