Jurnalist: Actuala opoziţie este doldora de personaje care vor să ajungă la putere, pentru a fura din banii statului

Atunci când vorbeşte despre „statul capturat”, lidera PAS, Maia Sandu, ar trebui să-şi amintească de isprăvile fostului său şef de partid, Vlad Filat. Jurnalistul Nicolae Federiuc trece în revistă, într-un articol publicat pe blogul său, mai multe ilegalităţi comise de fostul premier, condamnat pentru abuzuri și suspectat de corupție, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

„Vreau să-i amintesc Maiei Sandu, care era atunci ministru, cum șeful de la fisc (instituția care colectează banii de la contribuabili și aplică sancțiuni) se gudura în fața premierului liberal-democrat și îi răspundea umil: „Da, șefu’”. Imaginați-vă, în această situație, cât de tare se temeau de fisc firmele lui Filat și ale ortacilor săi, dar și ce pățea concurența când ieșea din matcă. Sau cum colegul său de partid și guvern, Dorin Recean, fostul ministru de Interne, „îl dădea cu capul de asfalt” pe cineva care a sfidat interesul unor ștabi de la guvernare. Atunci statul nu era capturat? Puteam vorbi atunci despre echitate socială? Să fim serioși”, scrie Nicolae Federiuc.

Autorul mai scrie că actuala opoziţie este doldora de personaje care vor să ajungă la putere, pentru a fura din banii statului.

„Să admitem că actuala opoziție preia puterea și-i demite pe toți „oamenii lui Plahotniuc”. Și cine vor fi puși în locul lor? Cine va fi procuror general, nu cumva Andrei Năstase? Cine va fi numit șef la CSJ, nu cumva Domnica Manole, fosta judecătoare, alungată din sistem? Ș.a.m.d. Pot fi și alții în locul lor, nu exclud, cert este că toți vor fi loiali noii puteri și vor acționa exact ca predecesorii lor, dacă nu mai rău. În aceste condiții, despre ce fel de ”eliberare din captivitate” vorbim? Vă rog nu-mi pomeniți despre comisii de integritate și de meritocrație, pentru că am văzut deja cum funcționează, la întocmirea listei electorale a blocului ACUM”, notează Federiuc.

În opinia lui Federiuc, aşa-zisul process de dezoligarhizare a statului trebuie să-i vizeze şi pe Filat, Platon, Ţopa sau Lucinschi.

„Dar ce facem cu Filat, cu Platon, cu Țopa, cu Lucinschi? I-ați auzit pe Maia Sandu și Andrei Năstase să zică ceva de rău de ei? Nu doar că n-au nicio problemă cu aceștia, ei sunt produsul lor. Trăiesc din banii lor și își fac imagine la televiziunile lor, care-i spală și piaptănă de dimineața până seara”, constată jurnalistul.

Federiuc mai atrage atenția că ei, „oligarhii ”de treabă”, sunt condamnați, unii chiar stau la pușcărie și pompează astăzi bani în opoziție ca să-și recapete libertatea și să-și recupereze averile confiscate, nu să îi fericească pe moldoveni.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.