Jurnalist: Acțiunile nesăbuite de astăzi ale lui Năstase de la IGP sunt provocare curată, cu consecințe imprevizibile, pe care nu cred că dorește să și le asume cineva

Lucrurile în Republica Moldova pot degenera în haos, în violențe, dacă nu se acționează cu reținere, cu prudența la care cheamă toți partenerii externi”. În acest fel, jurnalistul Nicolae Negru comentează incidentul din această dimineață de la Direcția nr. 6 a Inspectoratului Național de Investigații, transmite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md.

„Amenințările cu pedeapsa nu își au rostul, decât dacă dorești să torni gaz peste focul mocnind. E ciudat să faci referire la Constituție, obținând puterea cu ajutorul lui Kozak și Putin, cu sprijinul unui partid finanțat de Rusia, după cum declara chiar Maia Sandu nu demult. Acțiunile nesăbuite de astăzi ale lui Năstase de la IGP sunt provocare curată, cu consecințe imprevizibile, pe care nu cred că dorește să și le asume cineva”, a declarat Negru.

În opinia jurnalistului, cea mai bună soluție pentru a depăși această situație de criză este „dialogul, fără condiții”.

„A pune condiții înseamnă a refuza dialogul, care este o necesitate în sine, pentru a menține echilibrul șubred. Acesta se poate prăbuși de la orice mișcare nechibzuită. Ar fi cazul să se aștepte concluziile Comisiei de la Veneția, să se consulte și să apeleze la medierea din afară, dacă liderii nu sunt capabili să inițieze de sine stătător un dialog”, a conchis editorialistul nostru.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.