Irina Rimes, inclusă în topul celor mai de succes tineri „30 sub 30”

S-a născut într-un sat din Republica Moldova şi a absolvit Conservatorul din Chişinău, dar cariera sa muzicală a luat amploare în afara graniţelor. Este vorba despre Irina Rimes, artista care a fost inclusă în topul „30 dub 30”, ediţia 2019, în care sunt incluşi cei mai de succes tineri, care au înregistrat performanţe deosebite, transmite stiridinmoldova.md.

Nu are o reţetă a succesului său, însă recunoaşte că îi place să muncească, uitând, demult, numărul orelor petrecute în studio. Muzica este elementul principal în jurul căruia viaţa sa se învârte. „Îmi place să fac muzică, îmi place să muncesc, să mă zbat pentru mine şi pentru oamenii mei. Nu ştiu cum s-au întâmplat lucrurile, probabil este vorba despre muzica şi versurile mele în care se regăsesc oamenii”, afirmă ea, potrivit Forbes.ro.

A început să cânte de mică, iar la 14 ani era frecvent invitată la diferite evenimente. Până la 19 ani a colindat toată Moldova şi recunoaşte că nu i-a fost deloc uşor, iar nu de puţine ori a fost nevoită să doarmă prin gări. „Eram solistă la petreceri, dormeam des prin gări, ai mei nu ştiau. Nu ştia nimeni, eram destul de inconştientă”, recunoaşte Irina. „Eram foarte inconştientă pentru că aveam dorinţe mari pentru un talent atât de mic”, mai adaugă aceasta. S-a bucurat de susţinerea părinţilor săi, care au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru ca Irina să îşi realizeze visul.

Momentul în care a hotărât să intre pe piaţa din România nu a fost lipsit de probleme. Irina Rimes a semnat un contract în ţara noastră, iar apoi a stat trei ani de zile, în care recunoaşte că a trecut peste multe încercări. „Am fost de vreo 10 ori aproape să mă las de muzică din cauza condiţiilor financiare”, spune Irina. Întreaga sa existenţă s-a schimbat după ce „am ajuns să fac parte din familia Quantum şi atunci a început totul să se reliefeze. Dar nu mi-a părut grea niciodată perioada aceea. Eram fericită într-un alt fel. Aveam ziua de mâine şi oameni frumoşi în jurul meu şi o iubire cât un munte.”

La doar 27 de ani, Irina a realizat şi a trăit cât alţii într-o viaţă. Nu a renunţat niciodată la visul său şi a continuat să compună muzică până când a reuşit să se facă auzită. Versurile pe care le scrie artista sunt extrem de sensibile şi sincere, iar dacă vrei să o cunoşti cu adevărat pe Irina nu trebuie decât să-i asculţi piesele. Spune că a reuşit să se remarce prin autenticitate şi sinceritate. „Eu nu pot fi altfel decât aşa, fac asta şi în versurile mele. Am şi suferit din cauza asta. Dar oamenii apreciază şi eu apreciez când cineva este sincer cu mine.”

A compus pentru numeroşi artişti din România printre care Inna, Antonia, Nicoleta Nucă, Alina Eremia, Andra, Karmen şi Giulia, iar lista nu se opreşte aici. Până acum a reuşit să strângă sute de milioane de vizualizări pe canalul său de YouTube, plus alte 16 milioane pe canalul Quantum Music. Irina Rimes consideră că cea mai mare realizare a sa este fericirea familiei sale şi a colaboratorilor săi. „Le place să lucreze cu mine, iar mie îmi place să lucrez cu ei. Atunci când toată lumea e mulţumită, eu sunt fericită”, afirmă artista.

De curând, Irina şi echipa sa au semnat un contract în Franţa, iar muzica sa va răsuna, în curând, şi în limba franceză. Când nu se află în studio şi nu compune muzică, Irinei Rimes îi place să „piardă vremea” studiind istorie, fizică, franceză, pian şi să citească.

Când vine vorba despre planurile sale şi proiectele muzicale viitoare, Irina nici nu ştie cu ce să înceapă. Artista are atât de multe surprize pentru fanii săi, iar trei proiecte dintre acestea sunt despre Tukeep şi Nica şi Dora. „Nica şi Tukeep s-au lansat deja. Nica a făcut deja 2 milioane la prima ei piesă, o piesă care nu a vizat canalele de promovare a muzicii mainstream, dar se pare că lumea o iubeşte. Are şi de ce. Urmează să mai lansez proiectul Dorei, finalista mea de la Vocea României”, spune cu mândrie Irina Rimes.

Cea mai dificilă provocare până la 27 de ani a fost atunci când a fost convocată în juriul emisiunii „Vocea României”. Ce-i drept, acesta a fost şi momentul în care România a „auzit-o” pe Irina Rimes. „M-am trezit făcând lucruri pe care nu le-am făcut niciodată şi nu credeam vreodată că pot să le fac. Dar se pare că mă descurc bine, asta e cea mai mare plăcere, să ştiu că mă descurc bine”.

Pe tinerii din România, Irina Rimes îi sfătuieşte să investească în ei timp, bani, idei şi educaţie. Să nu îşi piardă speranţa şi să muncească mult, fiindcă rezultatele vor veni inevitabil astfel. În viitor, cam peste 5-10 ani, artista speră să fie o femeie liniştită lângă soţul şi copilul ei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.