Ion Chicu: UE acordă țării noastre un suport financiar de 87 mln euro

Premierul Ion Chicu a discutat, astăzi, cu șeful delegației UE la Chișinău Peter Mihalko despre suportul Uniunii Europene în lupta cu COVID-19. Premierul a anunțat în cadrul unui briefing de presă că țara noastră va primi un ajutor financiar de 87 mln euro sub formă de grant. Banii sunt acordați de UE pentru proiecte menite să diminueze efectele pandemiei COVID-19.

„Este un suport foarte generos. Suntem recunoscători pentru acest suport UE”, a precizat Ion Chicu.

Premierul a amintit și de faptul că UE a alocat 140 mln euro pentru a ajuta țările parteneriatului estic, printre care este și Republica Moldova. Din acești bani, aproape 30 mln euro sunt destinați pentru procurări de echipament și consumabile; 11 mln euro – pentru finanțarea societății civile; 100 mln euro – pentru întreprinderi mici și mijlocii, care se implementează prin linii bancare.

Totodată, UE a anunțat un pachet de 700 mln euro pentru țările parteneriatului estic.

„Este un program pe termen mediu și lung. În special se vor oferi din aceste 700 mln, 200 mln euro granturi pentru întreprinderi mici și mijloace și nu doar, iar 500 mln euro vor fi pentru acordarea garanțiilor pentru facilități la credite pentru întreprinderi”, precizat Ion Chicu.

Ion Chicu le-a mulțumit tuturor partenerilor externi, care au venit cu un suport pentru Republica Moldova în perioada de criză.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.