Ion Chicu, despre anunțul făcut de Avia Invest: ”Investitorul” a înțeles că datoria față de stat trebuie de achitat. Nu suntem în iulie 2019

Premierul Ion Chicu a comentat anunțul făcut de Avia Invest, concesionara Aeroportului Internațional Chișinău. Într-un comunicat de presă al companiei se spune că datoria de 22 de milioane de lei față de stat a fost achitată.

”Investitorul” a înțeles că datoria față de stat trebuie de achitat. Nu suntem în iulie 2019 și reeșalonări de plăți la stat nu ai cum să obții. Am fost informat, că datoria de circa 22 milioane de lei față de Autoritatea Aeronautică Civilă a fost achitată astăzi. Este un lucru bun. Sperăm că tot așa de rapid vor fi achitate acele circa 10 milioane lei restanțe la plata impozitelor și taxelor la buget”, a scris premierul pe Facebook.

Precizăm că luni, 18 mai, premierul Ion Chicu a anunțat că statul va declanșa procedura de insolvabilitate față de Avia Invest, companie concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. Compania nu și-a achitat datoriile față de stat în mărime de peste 22 de milioane de lei și nu și-a respectat angajamentul investițional prevăzut în contractul de concesionare, semnat în 2013.

Precizăm că în iulie 2019, Guvernul condus de Maia Sandu a permis reeșalonarea unei datorii de 118 milioane de lei a Avia Invest față de stat, deși încă atunci putea fi declanșată procedura de insolvabilitate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.