Ion Ceban vrea să cumpere merele de la agricultori și să le ducă pe masa copiilor


Primarul general Ion Ceban vrea să cumpere merele de la agricultorii, care nu pot să își comercializeze marfa și să le ducă pe masa copiilor de școli și grădinițe. Asta după ce pe rețelele de socializare au apărut mai multe fotografii cum unii agricultori și-au lăsat merele la margini de trasee, pentru că nu pot să le comercializeze.

„Am văzut cum agricultorii sunt nevoiți să lase merele pe câmp. Primăria Chişinău va găsi surse financiare suficiente și va încheia contracte cu agricultorii pentru ca merele să ajungă pe masa copiilor din școli și grădinițe.

Ieri pe reţelele de socializare au apărut imagini în care un agricultor din nordul țării aruncă pe marginea drumului un camion întreg cu mere, am dispus ca specialiștii din domeniul educației să vină cu propuneri pentru ca merele noastre să ajungă pe masa copiilor”, a declarat primarul.

Edilul spune că aruncarea merelor fermierilor noștri unde au muncit este un dezastru total.

„Nu este normal acest lucru, nu putem să aruncăm tone de mere la gunoi. Noi cumpărăm iarna banane pentru copii cu preț de 3, 4 ori mai mare. Eu nu știu ce fac autoritățile centrale în acest sens, dar am rugat să fie identificate surse săptămâna aceasta, iar fermierii să fie chemați în această săptămână la discuţii”, a precizat primarul în cadrul ședinței.

Edilul afirmă că își propune să asigure instituțiile educaționale, poate și cele medicale cu fructe, dar astfel va veni și în ajutorul fermierilor, care nu au unde îşi realiza produsele.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.