Ion Ceban: În 114 instituții de învățământ primar și secundar din municipiu este organizat procesul de alimentație a elevilor, începând din data de 5 septembrie

Organizarea procesului de alimentație a elevilor în școlile şi grădiniţele din Chișinău este din ce în ce mai bună. Potrivit primarului general Ion Ceban, în 114 instituții de învățământ primar și secundar din municipiu este organizat procesul de alimentație a elevilor, începând din data de 5 septembrie 2022.

„Totodată, în 14 instituții de profil, copiii primesc hrana la pachet, deoarece în blocurile alimentare se desfășoară lucrări de reparație. Lucrările enunțate vor fi finalizate în termen de maximum 2-3 săptămâni. Totodată, în instituțiile de învățământ preșcolar din municipiu este implementat Meniul-Model, sezonul vară-toamnă, conform contractelor pentru livrarea produselor alimentare încheiate cu agenții economici. De asemenea, în 31 de IET au fost efectuate verificări pe aspectul dat, de către responsabili din cadrul DGEST.

La finele lunii august curent, DGETS a făcut un demers care a fost adresat inclusiv Guvernului, Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Finanțelor şi prevede majorarea sumei în vederea alimentației corecte a copiilor în instituțiile de educație timpurie. Şi asta deoarece suma de 34,5 lei, prevăzută pentru alimentația zilnică a copiilor din grădinițe, nu asigură în totalitate necesarul pentru un meniu echilibrat”, a declarat acesta.

Procesul de învățământ în noul an de studii 2022-2023 în municipiul Chișinău este organizat în 150 de instituții de învățământ public și privat, fiind școlarizați 99.220 de elevi, inclusiv 40.936 în clasele primare (I-IV); 43.651 de elevi în ciclul gimnazial (clasele V-IX) și 14.633 de elevi în clasele liceale (X-XII).

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.