Ion Ceban, despre cum decurg lucrările de la stația de epurare: Problema este complexă și ar necesita timp și surse financiare, pentru a fi rezolvată în totalitate

Lucrările la Stația de Epurare continuă. Astfel, la depozitul nr. 2 al Stației de Epurare sunt desfășurate lucrări de acoperire cu al doilea strat geotextil a lagunei nr.2 de deshidratare a nămolului.

Potrivit primarului general Ion Ceban, circa 4 mii de m², din totalul de 10 mii, au fost deja acoperiţi, iar în prezent se lucrează la pentru a acoperi alții 6 mii de m². Edilul mai spune că se întreprind lucrări la decantoarele primare și la bazinele de aerare.

„Totodată, pentru eliminarea mirosului specific, nămolul este dezinfectat cu soluții speciale, achiziţionate prin concurs, după organizarea unei licitaţii, la care şi-au propus ofertele mai mulţi agenţi economici. Termenii de finalizarea a lucrărilor la Staţia de Epurare a apelor uzate este anul 2021”, a punctat primarul.

Ion Ceban a subliniat că problema este complexă și ar necesita timp și surse financiare, pentru a fi rezolvată în totalitate. O soluție ar fi construcția unei stații de tip închis.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.