Ion Ceban: Centrul Moldexpo, unde sunt acum cazate persoanele refugiate din Ucraina, va fi reorganizat într-unul de triere

Centrul Moldexpo, unde sunt acum cazate persoanele refugiate din Ucraina, va fi reorganizat într-unul de triere. Despre acest lucru a anunțat Primarul General, Ion Ceban, în cadrul vizitei sale de dimineață de la Moldexpo.

Astfel, refugiații vor ajunge mai întâi la Centrul Moldexpo, iar după ce vor fi înregistrați, vor fi transferați în alte locații din oraș.

„În acest fel ne propunem să gestionăm mai eficient fluxul mare de refugiați, mai ales că numărul acestora crește de la o zi la alta, iar în următoarele zile presupunem că vom avea și mai multe persoane care vor avea nevoie de ajutorul nostru.

Total în 2 zile la Centrul Moldexpo au fost temporar cazate- peste 1.100 de persoane.

Acordăm tot suportul nostru, alimentație, produse de igienă, haine, asistență medicală, psihologică și transport până la gară. Totul absolut gratuit.

Mulțumesc tuturor oamenilor care vin să ajute, să doneze”, a menționat Primarul General, Ion Ceban.

Amintim că în capitală, pe lângă Centrul Moldexpo, Primăria Chișinău a amenajat mai multe locații unde sunt cazați refugiații din Ucraina.

Printre acestea
⁃ Căminul USMF, str. Sadoveanu
⁃ Institutul sportiv
⁃ Căminul USM, str. Florilor 4/2
⁃ Căminul DGETS, str. Creanga/80
⁃ Sanatoriul Constructorul, dar și mai multe baze de odihnă din Vadul lui Vodă, dar și în alte locații.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.