Ion Ceban a prezentat planul de modernizare a Pieței Centrale

Piața Centrală nu va fi închisă, dar modernizată. Cel puțin asta a subliniat de mai multe ori primarul general Ion Ceban în cadrul unei vizite la Întreprinderea Municipală, unde a prezentat planul de modernizare.

Aceste precizări au venit după ce un grup de protestatari au cerut ca piața să nu fie închisă.

„Noi venim cu un concept de modernizare, cu propuneri noi pentru oameni, iar aceste schimbări nu-i vor afecta, dar din contra”, spune primarul.

Edilul spune că cei peste 5 mii de oameni, care lucrează acolo, nu vor rămâne fără locuri de muncă, iar decizia de a redeschide piața, în condiții de pandemie, o poate lua doar Comisia Situații Excepțională la nivel național, și nu municipalitatea.

„Scopul nostru este să modernizăm Piața Centrală, care reprezintă un punct comercial important pentru întreaga republică și este amplasat chiar în centrul capitalei”, a mai punctat edilul.

Zilnic, întreprinderea municipală este vizitată de circa 30 de mii de persoane, iar ținând cont de starea tehnică actuală a gheretelor și locurilor comerciale, dar și de condițiile sanitaro-igienice precare, acest punct comercial poate deveni un focar de infecții. Ne dorim o piață modernă, amenajată, igienizată, în care să nu existe loc pentru corupție și monopol. Concept de modernizare a Pieței Centrale este plasat pe site-ul primăriei Chișinău și este propus pentru discuții publice. Chisinău.md.

„Următorul pas va fi crearea grupului de lucru care va îmbunătăți proiectul până în data de 1 iulie. Din grup, vor face parte la fel, ca în situația cu achiziționarea de autobuze, consilieri din toate fracțiunile CMC, executiv și specialiști pe domeniu. Ulterior, documentul va fi înaintat spre dezbatere și aprobare Consiliului Municipal Chișinău. Lucrările de amenajare și modernizare a Pieței Centrale vor fi efectuate treptat, pe sectoare, și va dura de la 1,5, până la 3 ani, iar piața nu se închide.  În final vrem să avem o zonă de comerț cu un sistem de management bine pus la punct la nivel organizațional, unde comercianții vor activa în condiții decente, iar cumpărătorii vor putea procura în mare parte producție autohtonă”, a conchis edilul.

De precizat că Piața Centrală este amplasată pe 5 hectare, dintre car 1,4 h este teren privatizat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.