Investiţiile Primăriei Chişinău în domeniul sportului

Primăria Chişinău investește masiv în domeniul sportului. Potrivit primarului general Ion Ceban, în anul 2022 au fost reparate capital 7 Școli sportive din municipiul Chișinău.

„Suma alocată din bugetul capitalei a fost de 2 mil. 200 de mii de lei. 6 instituții de învățământ secundar, ciclul II din municipiul Chișinău au elaborat și implementat Proiectul pilot „Fotbal în școli”, unde am reparat și construit 6 stadioane, covorul pe teren fiind pus de FMF.
-IPLT „Gaudeamus”
-IPLT „Mihai Viteazul”
-IPLT „Nicolae Iorga”
-LT „George Călinescu”
-LT „Nicolae Gogol”
-IPLT „Liviu Deleanu”.

3 mil. de lei au fost oferite în cadrul Programului de cofinanțare a proiectelor pentru sport și altor activități sportive de nivel local și internațional”, a punctat Ceban.

Până acum au fost desfășurate 3 activități sportive, beneficiari ai Programului:
-Turneul Internațional de Karate – Do Seven Samurai Cup „Copiii noștri” pentru Pace” al municipiului Chişinău, consacrat Zilei Internaționale a Copilului.
-Turneul Internațional „Cupa Primarului General al municipiului Chișinău” la kickboxing.
-Cupa Europeană de triatlon între juniori 2022.

6000 de participanți au fost implicați la 28 de campionate sportive. 5000 de sportivi au participat la 13 cupe organizate. 6000 de sportivi au participat la 11 turnee naționale și internaționale. 2300 de sportivi au participat la curse de alergări: de 3 km, 6 km, 12 km. 298 de deplasări ale sportivilor la competiții naționale și internaționale. 17 cantonamente de pregătire fizică generală și specială a elevilor instituțiilor cu profil de sport subordonate DGETS.

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.