Interviu // Avem nevoie de locuri de muncă stabile și plătite atractiv, iar astfel de joburi le oferă industriile

Investitorii în economia moldovenească au nevoie de predictibilitate. În opinia lui Oleg Tofilat, expert în politici publice și consilier guvernamental, predictibilitatea este factorul-cheie atunci când vorbim despre atragerea investițiilor industriale. Declarațiile se conțin într-un interviu acordat portalului zugo.md, transmite stiridinmoldova.md.

«Lucrurile trebuie luate pe rând. E un Plan de Acțiuni pe patru ani, un plan care să aducă creștere simțitoare – de PIB, de buget, de venituri ale cetățenilor. Creșterea economică depinde de trei factori esențiali – capital, tehnologii și muncă. Dacă tehnologiile pot fi însușite, iar capitalul poate și va fi atras, atunci problema fundamentală pe care Guvernul o va trata este plecarea oamenilor din Moldova. Oamenii pleacă pentru că nu au suficiente oportunități de câștig acasă, ori pentru că alte aspecte ale vieții sunt inferioare așteptărilor noastre», a declaкat Oleg Tofilat.

«Avem nevoie de locuri de muncă stabile și plătite atractiv, iar astfel de joburi le oferă industriile. Avem nevoie de investiții în industrie și de platforme industriale în fiecare raion al țării. Investițiile într-o uzină de 1000 de locuri de muncă se ridică la nivelul zecilor de milioane de euro, iar companiile care fac asemenea investiții vor să înțeleagă ce va fi în țara asta mâine și în viitorul apropiat», a mai spus consilierul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.