Instituțiile medicale și sociale vor active și în contextul condițiilor meteo complicate

În contextul condițiilor meteo complicate anunțate de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat în perioada 10-11 ianuarie curent, și anume precipitații abundente, polei, vânt puternic, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a coordonat acțiunile ce urmează a fi întreprinse de către instituțiile din domeniul medical și cel social, pentru a evita consecințele negative, care ar putea surveni asupra sănătății populației, prin emiterea Ordinului MSMPS cu privire la acțiunile prestatorilor de servicii medicale și sociale în perioada ninsorilor abundente și temperaturilor scăzute.

Conform Ordinului, toate instituțiile medicale și sociale vor activa în regim obișnuit și vor conlucra cu administrația publică locală în vederea identificării persoanelor/familiilor cu risc sporit în aspectul înghețurilor și cazarea lor la necesitate în instituțiile medico-sociale. Totodată,  vor fi organizate puncte de asigurare gratuită  a pesoanelor nevoiașe cu rație alimentară și băuturi fierbinți, fiind asigurată supravegherea sanitaro-epidemiologică necesară.

Toate instituțiile medicale din țară sunt asigurate cu medicamente, consumabile și produse sanguine.

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească va acorda atenție sporită pentru organizarea asistenței medicale urgente populației și la necesitate va solicita suportul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a Ministerului Afacerilor Interne. Toate instituțiile medicale vor întreprinde măsuri necesare pentru asigurarea funcționării stabile, cu respectarea strictă a regimului sanitaro-epidemiologic.

MSMPS recomandă populației să nu stea timp îndelungat afară, îndeosebi în cazurile în care suferă de anumite afecțiuni, să poarte îmbrăcăminte și încălțăminte adecvate, iar orice situație de risc să fie sesizată la numărul unic de urgență 112.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.