Instituțiile educaționale municipale vor beneficia în perioada pandemică de laptopuri, tablete și computere de masă noi

Peste 9400 de laptopuri, tablete și computere de masă noi au fost repartizate în instituțiile educaționale municipale în perioada pandemică pentru elevii care participă la lecțiile online.

Potrivit primarului general Ion Ceban spune că echipamentele au fost achiziționate de municipalitate, de autoritățile centrale de profil, diverși parteneri pe parcursul anilor 2020-2022. Subdiviziunea municipală de profil a monitorizat repartizarea tehnicii de calcul, conform priorităților.

„Astfel, în prezent instituțiile de învățământ care dețin aceste laptopuri au fost îndemnate să le ofere în folosință temporară elevilor care au nevoie de ele pentru a participa la orele online. Recent au fost repartizate alte 840 de laptopuri pentru a fi transmise către elevii care nu dețineau instrumentele necesare pentru a se conecta la orele desfășurate online.

Conform datelor prezentate de către managerii din 150 de instituții de învățământ primar și secundar (publice și private), în mare parte instituțiile sunt pregătite pentru a organiza și desfășura procesul educațional online. Asigurarea unui proces echitabil de desfășurare a lecțiilor la distanță, în contextul pandemiei de COVID-19, precum și asigurarea respectării drepturilor egale la educație de calitate pentru fiecare copil și adolescent reprezintă în continuare o prioritate pentru Primăria municipiului Chișinău”, a declarat primarul.

Ceban spune că școlile și grădinițele din municipiul Chișinău vor fi în continuare completate cu materiale didactice, dar și tehnice.

În anul 2021 Primăria Chișinău a transferat din buget în acest scop 5 milioane de lei pentru școli, pentru anul curent – 10 milioane pentru școli și 5 milioane de lei pentru grădinițe.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.