Încă 70 de familii din Orhei au beneficiat de ajutor în cadrul programului lui Ilan Șor „Capital matern”

Suportul financiar a fost primit în cadrul programului “Capital matern”, inițiat de fostul primar al Orheiului, omul de afaceri Ilan Șor.

Viceprimarul Valerian Cristea a înmânat părinților ajutorul în sumă de până la 20 de mii de lei.  

„Moldova trece printr-un regres demografic fără precedent. Natalitatea scade, iar tinerii amână să facă familii și să conceapă copii. Îngrijorat de acest fenomen grav, fostul primar al orașului Orhei, Ilan Șor, a lansat programul „Capital matern”, de care au beneficiat, până în prezent, peste 1000 de familii din raionul nostru”, a menționat Valerian Cristea.

Părinții sunt recunoscători pentru ajutor, și spun că acest program „le oferă încredere în ziua de mâine”. 

„Este un ajutor important. Va mulțumim pentru suport. Ne motivați să planificăm copii și să avem încredere în ziua de mâine”, a spus o mamă.

„Este foarte important pentru noi acest ajutor. În primele luni de viață, îngrijirea bebelușului necesită multe cheltuieli”, a menționat un tată.

Ilan Șor le-a transmis părinților un mesaj de încurajare. El a promis că va susține în continuare tinerele familii și va avea grijă ca toți copii să se bucure de o copilărie fericită. 

“ Deja de opt ani oferim suport financiar pentru fiecare nou născut, suplimentar indemnizațiilor acordate de stat, care sunt foarte mici. Investind în familii și în copii, investim în viitorul țării noastre. De aceea, vom continua să avem grijă de copii, vom continua să susținem familiile și să le creăm condiții decente de viață acasă”, a subliniat Ilan Șor.

Bucuria părinților a fost împărtășită și de către deputata Marina Tauber. Politiciana a reiterat că valorile tradiționale familiale reprezintă o prioritate pentru întreaga echipă lui Ilan Șor.

“Vom iniția și implementa în continuare, alături de Ilan Șor, programe care să vă susțină. Vom fi mereu alături de Dumneavoastră, și vom face tot posibilul ca viața Dumneavoastră să fie mai ușoară. Vă dorim sănătate!”, a concluzionat Marina Tauber.

În cadrul programului “Capital matern” sunt acordate ajutoare bănești  în valoare de 7.000 de lei pentru nașterea primului copil, 10.000 de lei pentru al doilea copil și 20.000 de lei pentru gemeni.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.